Maktec
Продолжување на гаранцијата
Logo

Три-години-гаранција од Макита

Со одлука да имате алат од Макита сте направиле добар избор. Нашите алати се одликуваат со долг век на траење и познати се по нивната надежност. Поради тоа, на сите алати купени во Македонија им ја продолжуваме гаранцијата на три години.о (свен за серијата DFT, DFL, DTDA и DTWA, Briggs & Stratton мотори, Honda мотори, пневматските алати, компресори, батерии, полначи и батериските ламби).

Услов за продолжување на гаранцијата е во рок од 4 недели од датумот на купувањето да се регистрирате на оваа страна. Времето на гаранцијата започнува со датумот на купувањето.

Како да го регистрирате Вашиот електричен алат од Макита?


1 – Пријавување
Пријавете се со пополнување на краткиот прашалник, каде ќе ги најдете правилата за нова регистрација.

2 – Потврдување
Веднаш ќе добиете e-mail со линк за потврдување. Потоа морате да кликнете, за да го потврдите личното регистрирање. Потоа можете да го регистрирате Вашиот алат и да управувате со вашите податоци.

3 – Регистрирање на алатот

За да го регистрирате алатот, морате да се логирате. Во Вашето лично поле за регистрирање можете да го регистрирате алатот за продолжување на гаранцијата, да го погледате кодот за регистрирање и да управувате со Вашите лични податоци.

Кодот за регистрирање се однесува за одредена машина. Секоја се регистрира засебно. Во случај на гаранција, кодот за регистрирање се доставува или се испраќа заедно со оригиналната сметка. Податоците од документот и страната за регистрирање мора да се совпаѓаат.

Warranty support: 

info@makita.si

+386 (0)590 83 622 (Пон-пет: 08:00 - 16:00)

Гарантни услови


Логирање за регистрирани клиенти

Управувајте со Вашите податоци или регистрирајте нов алат.

Име на корисник:
Лозинка:


 


Ја заборавивте лозинката?

© 2022 Makita International Europe